Transatel komt met IoT-merk Ubigi

Transatel lanceert Ubigi, een merk dat zich richt op leveren van draadloze diensten voor IoT-toepassingen. Ubigi biedt connectiviteit voor verschillende fabrikanten van laptops, tablets en auto’s in Europa, Japan en de VS. Transatel werkt eraan om het Ubigi-merk een wereldwijde referentie te maken op IoT-gebied.

Transatel begon met de ontwikkeling van Ubigi om voor Microsoft ‘altijd verbonden pc’s’ mogelijk te maken. Het draait nu als een kant-en-klare white label cellulaire dienst die werkt via Windows 10. Ubigi wordt als eSIM-compatibele dienst al ingezet voor Microsoft Surface (VS, Europa en Japan), Asus (Europa), Acer (VS, Europa), Vaio (Japan) en Lenovo in de VS onder het merk Lenovo Connect.

Ubigi maakt ook WiFi- en infotainmentservices mogelijk voor nieuwe modellen uit de Jaguar- en Land Rover-reeks. De service heeft volgens de aanbieder dezelfde voordelen voor de auto-industrie als voor de sector consumentenelektronica: éénmaal integreren om wereldwijd te implementeren. Autofabrikanten zouden bijkomend voordeel hebben met het zero-rating-vermogen, waardoor ze gratis software-updates kunnen uitvoeren voor de eindgebruiker.

source :