• English
 • Français
 • 日本語
 • 中文

Goedkoper bellen naar internationaal met Transatel Mobile

Analyse van het aanbod van de grote netwerkbeheerders

Het industrie comité van het Europees Parlement heeft gestemd: de roaming tarieven verdwijnen in december 2015. Een grote stap voorwaarts in de strijd tegen de exorbitante roaming tarieven die Europeanen betalen wanneer zij hun mobiele telefoon buiten hun land van herkomst gebruiken. Goed nieuws? Ja… maar… het voorstel van Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie, is niet van toepassing op internationale oproepen vanuit België, die overdreven duur gefactureerd zullen blijven door de grote netwerk operatoren.

Voor Jacques Bonifay, CEO van Transatel, « terwijl de samenleving globaliseert en meer en meer gebruikers naar internationale bestemmingen bellen op de werkplek maar ook persoonlijk, blijven internationale gesprekken overdreven duur bij de grote Belgische netwerken operatoren . Vandaag de dag kost 2-3 keer meer om vanuit België naar het buitenland te bellen dan om vanuit het buitenland te bellen! Bij Transatel Mobile, specialist sinds meer dan 10 jaar van internationale communicatie, bieden wij unieke oplossingen die de kosten van onze gebruikers aanzienlijk kunnen verminderen ».

Focus op de aanbiedingen van de grote operatoren:

De operatoren proberen steeds meer de inhoud van hun GSM abonnementen uit te breiden om hun inkomensniveau te behouden en omvatten zo geleidelijk ook internationale gesprekken in hun pakketten.

Bij Base omvatten de B-49 en B-59 pakketten, respectievelijk verkrijgbaar vanaf 49€ en 59€ per maand, maar 60 minuten naar internationale bestemmingen en zij zijn tot Europese bestemmingen beperkt. Zij die regelmatig naar het buitenland bellen zullen 100€/maand moeten neerleggen voor onbeperkt gebruik naar Europa, met het EU Leader PRO pakket, maar dit is uitsluitend voor zakelijke gebruikers bestemd… Het probleem is hetzelfde bij Mobistar die in hun Kangoeroe pakket 60 minuten bellen naar Europa aanbiedt voor 42€/maand. Beperkt tot een incidenteel gebruik, moet men voor vaker bellen de International Call Advantage optie nemen voor 5.95€/maand, of de One Country optie voor 3€/maand… Wat Proximus betreft, deze operateur biedt haar gebruikers momenteel geen enkele voordelige oplossing om internationale nummers te bellen.

Op dit moment kan geen enkel aanbod voldoen aan de groeiende vraag naar communicatie per GSM naar het buitenland.

EuroPass, het goedkoopste aanbod op de markt:

Transatel Mobile is de enige operateur die, met het Europass pakket, oproepen naar vaste en mobiele nummers in de gehele Europese Unie, de VS, China en 9 andere landen aanbiedt vanaf 3€/maand. De oplossingen die Transatel biedt zijn zonder discriminatie beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven.

Hoewel sommige exploitanten een paar pogingen hebben gedaan om oproepen naar het buitenland op laag niveau op te nemen in hun pakketten, blijven deze aanbiedingen marginaal. Meestal blijven klanten onderworpen aan de facturering per minuut van internationale gesprekken en roaming. Tegenover deze prijs per minuut kan de consument met Transatel Mobile tot 85% besparen vergeleken met andere netwerk operatoren.

Becijferde vergelijking van wat de operatoren werkelijk voorstellen voor internationale gesprekken (naar Europa). De bedragen zijn berekend op basis van de tarieven per minuut bij de operatoren Proximus, Base en Mobistar.

cp2014nl1

Volgens Jacques Bonifay: « zoals blijkt uit deze vergelijking is ons aanbod echt uniek in België, en een revolutie op de telecommarkt. Met Europass wilden wij voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers door hen de kans om hun collega’s, familieleden en vrienden te bellen in het buitenland en hen daarbij te helpen om hun telefoonfactuur aanzienlijk te verminderen. De gebruiker kan kiezen hoe het pakket Europass te gebruiken: in België, naar internationale nummers of zelfs vanuit het buitenland (in roaming). De gebruikers moeten hun telefoonrekening onder controle kunnen houden, ongeacht hun gebruik en zonder angst voor bijkomende kosten ».
Transatel Mobile blijft de oplossing bij uitstek voor alle consumenten in direct contact met het buitenland. Door de Europese dimensie van Transatel Mobile kunnen gebruikers ook een Frans of Zwitserse pakket nemen.

Over Transatel:
Transatel, een Europese telecommunicatie onderneming, is een belangrijke speler op het gebied van MVNO (Mobile Virtual Network Operator) en M2M (Machine-to-Machine). Als MVNO biedt Transatel al meer dan 10 jaar mobiele telefoonabonnementen aan via het Transatel Mobile merk, waarmee grensforensen en reguliere reizigers roamingkosten in Europa voorkomen.
Opgericht in 2000, Transatel vandaag neemt een unieke positie op de markt. Als Enabler en Aggregator biedt Transatel ook een kant en klare oplossing voor operators en bedrijven voor de ontwikkeling van hun M2M en MVNO diensten.
Transatel beheert op haar technische platformen 80 MVNOs met 600 000 abonnees en 500 000 M2M simkaarten. Deze technische platforms zijn verbinden Transatel met 7 netwerkbeheerders in 5 Europese landen (Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Zwitserland en Luxemburg).

Voor meer informatie: www.transatel-mobile.com en www.transatel.com

Voor alle vragen neem contact op met A+ Conseils:

Amélie Barrau
+33 (0)1 45 61 99 15
+33 (0)6 60 99 78 58
amelie@aplusconseils.com
Christelle Alamichel
+33 (0)1 47 27 00 14
+33 (0)6 31 09 03 83
christelle@aplusconseils.com

Lire le PDF

Demande média

Vous êtes journaliste et souhaitez des informations sur Transatel ou demander une interview ?
Notre équipe communication sera ravie de prendre contact avec vous.

  *Champs obligatoires

  En soumettant ce formulaire je consens au traitement de mes données personnelles par Transatel, conformément à sa politique en la matière,
  et je dispose d’un droit d’accès/modification/suppression à l’adresse dpo@transatel.com

  Merci pour votre inscription !

   Fermer

   Votre message a été envoyé.

   Fermer